درباره ما
معصومه مانی
جراح و متخصص ارتوپدی - فلوشیپ ارتوپدی اطفال
ناصح یوسفی
متخصص طب فیزیکی و توانبخشی - رتبه برتر بورد تخصصی
مهدی ناصری
کارشناس ارشد ارتوز و پروتز
ستار برقی
کارشناس ارتوز و پروتز - کارشناس ارشد مدیریت توانبخشی
جواد عسکری
کارشناس ارتوز و پروتز کارشناس ارشد حرکات اصلاحی و پاتولوژی ورزشی
زهرا اصغری
تکنیسین ارتوز و پروتز
حسین امرائی
تکنیسین ارتوز و پروتز
سعید قباد زاده
تکنیسین ارتوز و پروتز
محمد عراقی
تکنیسین ارتوز و پروتز
سمیه خورشیدی
مسئول پذیرش
سمیه رحیمی
مسئول پذیرش
زهرا جعفری
مسئول پذیرش
کلینیک درمان درد امید به پشتوانه تجربه و دانش تیم تخصصی خود بهترین نتایج ممکن را در زمینه درمان تخصصی بیماریهای ارتپدی به بیماران ارائه میدهد. ما در این کلینیک برای تشخیص دقیق عارضه و تهیه کارآمدترین برنامه مدیریت و درمان مختص هر بیمار از به روزترین و مدرنترین شیوههای ارزیابی بهره میگیریم. افزوده شد:
رشته ی تحصیلی ارتوپدی فنی یا ساخت اندام مصنوعی و وسایل کمکی از زیر شاخه های پیراپزشکی و توانبخشی است که هدف اصلی آن کمک به افرد معلول، ناتوان و آسیب دیده با استفاده از طراحی و ساخت انواع وسایل کمکی و ارتوپدی است.
دانش استفاده از وسایل کمکی از حدود دو هزار سال پیش از میلاد مسیح مورد استفاده قرار می گرفته است و در ایران نیز پیشینه ای چندین هزار ساله دارد، بقایای اولین وسایل کمکی در شهر سوخته در جنوب ایران کشف شده است. این علم از گذشته تاکنون در حال پیشرفت بوده و تغییرات چشمگیری داشته است. آغاز دوران ارتوپدی فنی نوین در ایران در اوایل سال ۱۳۳۰ بوده که کارآموزانی از ایران به کشورهایی همچون آلمان فرستاده شدند و در قالب تکنیسین ارتوپدی فنی در ایران مشغول به فعالیت شدند. در دهه ی ۶۰ دانشگاه علوم پزشکی ایران برای اولین بار در مقطع کارشناسی پذیرش دانشجو در این رشته ی نوپا را شروع کرد. سپس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، دانشگاه هلال احمر و دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز در سه مقطع کارشناسی،کارشناسی ارشد و دکترا پذیرای متقاضیان تحصیل در این رشته ی تحصیلی بودند. هم اکنون علاوه بر دانشگاه های فوق دانشگاه های همدان و شیراز نیز در مقطع کارشناسی پذیرش دانشجو در این رشته ی تحصیلی دارند.
دروس این رشته:
یک دانشجو در دوره ی کارشناسی خود ۱۴۴ واحد آموزش می بیند که به صورت ترکیبی از واحدهای علوم پزشکی (همچون آناتومی، بیماری های ارتوپدی، حرکت شناسی مفاصل) و علوم فنی مهندسی (همچون رسم فنی، مقاومت مصالح، مدارهای الکتریکی) می باشد. و در سال آخر دو دوره کارورزی ۶ماهه را در مراکز آموزشی دانشکده ها و بیمارستان ها سپری می کند تا در نهایت به عنوان کارشناس ارتوپدی فنی مشغول به فعالیت شود.
فردی که رشته ی ارتوپدی فنی را برای تحصیل انتخاب می کند باید توانایی هایی را در زمینه های مختلف داشته باشد تا بتواند به عنوان فردی موفق و با انگیزه در این رشته ی تحصیلی مشغول به فعالیت شود :
علاقه به علوم مربوط به ساختار بدن و ناهنجاری های اسکلتی عضلانی
علاقه به کارهای فنی و صنعتی
آمادگی روحی برای برخورد با بیمارانی که دچار عارضه و معلولیت شده اند
روابط اجتماعی خوب(زیرا این رشته با دردمند ترین افراد جامعه در ارتباط است)
مرکز ارتوپدی فنی و سلامت پا امید فعالیت خود را از سال ۱۳۹۰ در سه بخش ارتوز، پروتز و سلامت پا آغاز نموده است.
ارتوز(orthosis): وسیله ی کمکی که در راستای عضو قرار می گیرد و هدف آن کمک و حتی درمان عضو معلول و آسیب دیده می باشد. و افرادی که در این حیطه مشغول به فعالین هستند را ارتوزیست یا ارتوتیست می گویند
پروتز(prosthesis): وسیله کمکی که جایگزین عضو از دست رفته می شود و هدف آن جبران عملکرد و زیبایی عضو از دست رفته می باشد.و افرادی که در این حیطه مشغول به فعالیت هستند را پروتزیست (Prosthetist) می گویند.
سلامت پا : ارزیابی و تشخیص بیماری ها و ناهنجاری های مربوط به پا و طراحی و ساخت وسایل کمکی مناسب برای تصحییح راستای بیومکانیک بدن و در نهایت کاهش درد و بهبود عارضه ی ایجاد شده.
در ارتوپدی فنی و سلامت پا امید از ارتوز برای اصلاح غیر جراحی دفورمیتی ها و بدشکلی های مادرزادی یا اکتسابی و یا توانبخشی برای به دست آوردن حرکت های از دست رفته بر اثر بیماری های اسکلتی عضلانی و عصبی استفاده می شود. یکی از مزیت های رقابتی مرکز ارتوپدی فنی و سلامت پا در حیطه ی ارتوز استفاده از جدیدترین مواد مصرفی در ساخت ارتوز ها می باشد که از افتخارات این مرکز ابداع سبکی نوین در سطح جهانی برای راحتی هرچه بیشتر ارتوز برای بیمار می باشد. دانشمندان امروزه به این نتیجه رسیده اند که درمان شکستگی ها و دررفتگی ها و نیمه در رفتگی ها از طریق ارتوز هایی که به وسیله ی متخصصان ارتوپدی فنی طراحی و ساخته می شود عوارض بیماری را کاهش داده و همچنین به بهبودی زودتر و کم رسیک تر و مقرون به صرفه تر منجر می شود
امروزه بیماران بسیاری از مشکلات ارتوپدی رنج میبرند، مشکلاتی همچون درد یا ناهنجاریهای مفصلی نمونههایی از آنها به شمار میرود است. اما نقص عضو یکی از بدترین مشکلات ارتوپدی است که علاوه بر از بین رفتن زیبایی ظاهری شخص، در عملکرد او و از دست دادن اعتماد به نفس وی بسیار تاثیر گذار است. در مرکز ارتوپدی فنی و سلامت پا امید با ساخت انواع پروتزهای مکانیکی، زیبایی و مایوالکتریک سعی می شود در جهت رفع مشکلات مذکور برای بیمار گام های استواری برداشته شود. در این مرکز با توجه به بودجه بیمار، سطح قطع عضو، توانایی های باقیمانده در فرد، پیشنهاد های پروتزی متنوعی داده می شود که بیمار با آگاهی و شناخت کامل قادر به تصمیم گیری برای پروتز انتخابی خود باشد.
متخصصان ما همچنین با استفاده از اسکنر های پیشرفته استاتیک و داینامیک در سطوح دوبعدی و سه بعدی با دقت بالا میزان دقیق انحرافات و ناهنجاری ها بیومکانیک به خصوص در اندام تحتانی را سنجیده و با تشخیص فشارهای کف پایی و متناسب با داده هایی که از دستگاه به دست می آید اقدام به اصلاح غیر جراحی این انحرافات و ناهنجاری ها می کنند. برخی از مشکلات پا که در مرکز ارتوپد فنی و سلامت پا امید می تواند به درمان آن کمک کند شامل این موارد است: کف پای صاف، انحراف شست (Bunion)، میخچه و پینه پا، قوس پای زیاد، انگشت چکشی، خار پاشنه، تومور عصبی مورتون، زخم های پای نوروپاتی ( مثلا زخم دیابتی)، متاتارسالژیا